Horses made in Sweden

startbild

Horses made in Sweden är en satsning där vi sätter den svenskfödda hästen i centrum. .
Här kan du hitta vår Facebook-sida.

Det långsiktiga målet för Horses made in Sweden är:

 • Svenskfödd häst ska vara det självklara valet vid hästköp
 • Bidra till ökade betäckningssiffror samt till bättre villkor för att föda upp svenska hästar
 • Bidra till att lyfta fram den svenskfödda hästen som en symbol för svensk hästnäring och svenska landsbygden

Programförklaring för Horses made in Sweden:

”Vi har ett unikt hästintresse i Sverige.  Vi har 360 000 hästar och många fler hästintresserade. Engagemanget och livsstilen finns där oavsett om vi arbetar med hästar eller har hästen som ett fritidsintresse.

Horses made in Sweden kom till då vi tyckte det var dags att kraftsamla kring det som är basen i vår hästnäring och som är symbolen för svensk landsbygd: våra svenskfödda hästar.

Hästar väcker inte bara varma känslor hos oss, i dess spår följer även en aktiv och sund livsstil som symboliseras av gemenskap och lojalitet

Svensk avel och uppfödning håller våra landskap levande och ger liv åt en alltmer avfolkad landsbygd. Svensk avel och uppfödning tar landet närmare staden och bidrar till en livsstil som alltfler söker sig till. En livsstil där hästen är i fokus och som ger möjlighet till återhämtning och rekreation i en alltmer stressig vardag.

Kort sagt – vi ska vägleda hästintresserade till att köpa svenskt och bygga en nära relation till vår livsstil.”

• Här är Horses made in Swedens omslagshästar. Madeleine Samuelsson från Skene skickade in bilden som röstades frampå Facebook som vinnare. Madeleine har fotograferet grannens sto Daphne född på Flyinge 1992. Fölet Märta heter egentligen La Cerise. Madeleine köpte en systemkamera för två år sedan och drömmer om att kunna livnära sig som hästfotograf.

Genom olika kommunikationsaktiviteter ska Horses made in Sweden skapa en dialog om den svenskfödda hästens positiva egenskaper tillsammans med konsumenten. Vi ska dra nytta av den gemenskap som finns. Här är ett exempel på annons.

 

Genom olika kommunikationsaktiviteter ska Horses made in Sweden skapa en dialog om den svenskfödda hästens positiva egenskaper tillsammans med konsumenten. Vi ska dra nytta av den gemenskap som finns. Här är ett exempel på annons.

 

 

Har du bra bilder på trav eller galopphästar som du vill ska synas i vårt gemensamma kommunikationsprojekt? Skicka dem till info@nshorse.se

 

I november arrangerade Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) arrangerar i samarbete med Svensk Galopp (SG), Svensk Travsport (ST), Svenska Hästavelsförbundet (SH) och Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen (ASVH) ett avelsseminarium på Nova Park Conference i Arlanda/Knivsta och första dagens ägnades åt Horses made in Sweden.

I somras genomförde Horses made in Sweden en tävling och uppmanade hästintresserade att skicka in förslag på omslagshästar till projektet. Drygt 1 000 bilder kom in och tack vare denna unika bildbank kan vi nu på helgens seminarium presenteras exempel på hur vår gemensamma kommunikation kring den svensfödda hästen kan komma att se ut, .

Hur vill du att våra annonser ska se ut?
Vi vill tillsammans med dig prata om och visa den svenskfödda hästens positiva egenskaper. Horses made in Sweden bygger på en bra produkt, engagemang och delaktighet. Häng med på vår resa – ju fler vi är desto roligare! Just nu jobbar vi med att ta fram en lista med positiva egenskaper hos de svenskfödda hästarna – alltså egenskaper som alla raser och sporter kan enas om. På avelsseminariet i november fick deltagarna ta fram annonser. Här kommer ett smakprov. Vad tycker du? Skulle du köpa en häst som marknadsfördes sättet nedan?

Den här annonsen togs fram på en mini-work-shop på avelsseminariet i Knivsta den 16 november. Vilka är de svenskfödda hästarnas bästa positiva eganskaper enligt dig? Lovsa Almqvist har skickat in bilden.

5 Responses to Horses made in Sweden

 1. A.Larsson skriver:

  Var ser man fotografens namn på de andra tre bilderna??!

 2. Annika Larsson skriver:

  Skulle vilja se fotografens namn på de tre nedersta bilderna.

 3. Karin Binazzi skriver:

  Tyvärr har fotografens namn fallit bort på tre av bilderna. Bilden på första annonsen är tagen av Lovisa Almqvist, Madeleine Samuelsson har fotat bild nr 2 och sista bilden kommer från Kanal75
  Hälsningar Karin

 4. Karin Binazzi skriver:

  Ett förtydligande angående fotografernas namn! Lovisa Almqvists bild är den som ligger allra överst på sidan (med rubriken ”Nu sätter vi den svenskfödda hästen i centrum”) Bild nr 2 är vinnarbilden – sto och föl i hage – tagen av Madeleine Samuelsson. Bilden till annonsen ”vänskap” är tagen av Elvira Lagerström Dyrssén, bilden till annonsen ”tillit” är tagen av Annika Larsson och slutligen – bilden på fölet kommer från Kanal 75.

Kommentera