Hästnäringens Ungdomssatsning HUS

Häst + ungdomar = HUS

Hästnäringens Ungdomssatsning, HUS, finansieras via Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) genom totalisatoravtalet mellan staten och trav-/galoppsporten. Av HNS ekonomiska medel avsätts varje år ett belopp för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar.

Under rubriken Verksamhet inom HUS i menyn till vänster kan du läsa om ungdomsverksamheten och projekt som pågår i hästnäringens organisationer just nu. Du hittar också information om tidigare projekt.

Gemensamma ungdomsprojekt som drivs under 2016 är:

häst2994

Har vi rätt tempo för omvärlden?

Den frågan ställde sig Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) och samarbetsorganisationerna Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen, Svensk Galopp, Svensk Travsport, Svenska Islandhästförbundet, Svenska Hästavelsförbundet och Svenska Ridsportförbundet hösten/vintern 2011 vid tio framtidsspaningar från Sundsvall i norr till Malmö i söder. Närmare 560 personer i åldrarna 13-73 år deltog.
Framtidsspaning som är projekt är nu avslutat men arbetet med att rusta för framtiden fortsätter och de lärdomar vi drog under framtidsspaningen bär vi med oss under det fortsatta arbetet.

För mer information om HUS och ungdomsaktiviteter, kontakta Ellinor Fuchs:
E-post: ellinor.fuchs@nshorse.se
Telefon: 08-799 28 65

 

2 Responses to Ungdom

  1. […] Galopp anordnar i höst på Jägersro i samarbete med HUS, Hästnäringens Ungdomssatsning, en workshop med föreläsning av Hans Adielsson för dig som är yngre än 30 år och vill vara […]

  2. […] Vi har den stora äran att presentera en gäst-bloggare: Veronica Åkerström som jobbar med projektet DUS-satsning, som finansieras via Hästnäringens Ungdomssatsning. […]